Tessa Wullaert en Eli Iserbyt steunen inzamelactie voor G-sporters

Tessa Wullaert en Eli Iserbyt steunen inzamelactie voor G-sporters

augustus 14, 2020 0 Door Jitse Lapeire

Dave Vanhoutte, de bezieler van G-sport Marke, heeft onlangs een nieuwe inzamelactie op poten gezet voor de G-sporters: ‘Hart voor G-sport’. Mensen kunnen via het scannen van een QR-code één euro storten voor het project. Dat doet hij omdat ook G-clubs in deze coronacrisis financieel een moeilijke periode doormaken.

De coronacrisis zorgt bij erg veel sportclubs voor financiële moeilijkheden en ook G-sportclubs zitten daartussen. G-sporters zijn mensen met een handicap, mentaal of fysiek, die aan sport doen. Normaal gezien halen ze voor een groot deel hun inkomsten uit jaarlijkse evenementen maar die kunnen ze dus niet organiseren dit jaar. Daarnaast moeten ze ook zelf opdraaien voor de kosten van bv. handgel, mondmaskers, handschoenen… om de coronamaatregelen na te leven tijdens de trainingen. Die producten zijn tegenwoordig duurder geworden door de grote vraag en dus wegen die kosten nu nog zwaarder door op alle clubs, ook op de G-clubs.

Vanhoutte wil nu met zijn actie ‘Hart voor G-sport‘ deze kosten compenseren. De actie wordt online gevoerd aan de hand van de website geefeeneuro.be. West-Vlaamse G-sportclubs voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen zich op de site aanmelden en maken dan officieel deel uit van de actie. Mensen kunnen aan de hand van een QR-code één euro doneren. Het ingezamelde geld wordt na afloop van de actie op een gelijke manier verdeeld onder de aangemelde G-sportclubs. Zo krijgen de deelnemende clubs zowel financieel als mentaal een duwtje in de rug en kan het voorbestaan gegarandeerd worden tijdens en na corona. De boegbeelden van de campagne zijn West-Vlamingen Eli Iserbyt (veldrijder) en Gella Vandecaveye (ex-judoka), ook voetbalster Tessa Wullaert steunt de actie.

Op 27 mei werd de actie op gang getrapt en die loopt een maand, nog tot 27 juni kunnen de mensen geld doneren op de website www.geefeeneuro.be. Beluister hier het interview met bezieler van de actie Dave Vanhoutte.

 

De link naar het artikel op de website van Quindo vind je hier terug.