Sport

Sport

Naast student Journalistiek ben ik enorm geïnteresseerd in alles wat het thema Sport aangaat. Naast voetbal kijk ik ook graag naar wielrennen, maar ook onder andere Formule 1 en NFL (American Football) ontgaan mijn oog niet. Op deze pagina zie je nog eens een overzicht van al het journalistieke werk dat ik in het thema Sport gedaan heb. 

Online - Kerels zijn klaar voor een nieuwe Guldensporenslag volgend seizoen

KV Kortrijk speelde op vrijdag 10 juli 2020 een oefenwedstrijd tegen Sporting Charleroi. Ik woonde die wedstrijd bij en mocht een opiniestuk schrijven over waar KV Kortrijk op dat moment stond als ploeg.

Howest - Live Verslaggeving van Zulte Waregem – KV Oostende

Ik heb van de wedstrijd SV Zulte Waregem – KV Oostende een liveblog bijgehouden. Je kan de wedstrijd hieronder herbeleven.

Howest - KV Kortrijk haalt een 0-2 achterstand nog op tegen leider Club Brugge

In januari woonde ik voor het vak Sportjournalistiek de wedstrijd KV Kortrijk - Club Brugge bij. Ik hield er een liveblog bij, die je ook kunt zien op de site www.sportjournalistiek.be .

Online - Tessa Wullaert en Eli Iserbyt steunen inzamelactie voor G-sporters

Dave Vanhoutte, de bezieler van G-sport Marke, had enkele weken geleden een nieuwe inzamelactie op poten gezet voor de G-sporters: 'Hart voor G-sport'. Mensen konden via het scannen van een QR-code één euro storten voor het project. Dat stuk verscheen ook op de website van Quindo.

Howest - Sfeerreportage Parijs-Roubaix

Op 14 april 2019 werd de 117e editie van de wielerklassieker Parijs-Roubaix gereden. Samen met mijn medestudent Arnaud Voet heb ik een hele dag postgevat aan de kasseistrook 'Mons-en-Pévèle'. Van die dag hebben we een sfeerreportage gemaakt, die je hier kan bekijken. Alles gebeurde in opdracht van Howest.

Howest - Van Der Poel en Iserbyt present voor allereerste Urban Cross in Kortrijk

Naar aanleiding van de allereerste Urban Cross in Kortrijk interviewde ik de schepen van Sport Arne Vandendriessche. Alles was in opdracht van Howest.

Online - Twee nieuwe beachvolleyvelden op de Lange Munte

Sportcampus de Lange Munte werfde enkele weken geleden twee nieuwe beachvolleyvelden aan. In verband daarmee schreef ik een artikel, opnieuw voor de website van Quindo.

Online - Recensie F1 2020: een betere versie van F1 2019 in een frisser jasje

Naast het schrijven over muziek ben ik ook een fervent gamer. Voor de website van Quindo schreef ik een recensie over de nieuwe Formule 1-game, die in juli in de rekken verscheen. De sport zelf ligt ook in mijn interesseveld, dus was het schrijven er over leuk om te doen.