Quindo

Quindo

Mijn vaardigheden in Onlinejournalistiek heb ik vooral ontwikkeld bij medialab Quindo, gevestigd in Kortrijk. Samen met hoofdredactrice Emilie De Clerck en enkele andere redactieleden heb ik de website van de digitale radiozender voor enkele weken verzorgd. Hieronder zie je een aantal berichten die op de site verschenen zijn.

De zes Spoetniks van het Wilde Westen zijn bekend!

Size Mattershh, Lucid Dream, Tim Martyr, Gwenaëlle, The Waltz en Zeitgeist. Dat zijn de namen van de zes ‘Spoetniks’ die het Wilde Westen uitgekozen heeft. Zij mochten een cover en een eigen nummer brengen in de grote concertzaal van de Kreun. Wij spraken met die zes winnaars.

Een dagje in Kortrijk met je bubbel? Plezier gegarandeerd!

Niets zo leuk deze zomerdagen als het doen van leuke activiteiten samen met je familie of met de vrienden vanuit je bubbel! Wij planden alvast een leuke dag in de streek. Een actieve start van je dag in Transfo, een lekkere picknick vanuit een picknickkast, een overheerlijke kop koffie bij ‘Knus bij Lucy’, uitblazen in de Gavers en je dag op het gemak afsluiten bij Nuba-R. Wat denk je? Sounds like a plan!

Kerels zijn klaar voor een nieuwe Guldensporenslag volgend seizoen

KV Kortrijk speelde op vrijdag 10 juli 2020 een oefenwedstrijd tegen Sporting Charleroi. Ik woonde die wedstrijd bij en mocht een opiniestuk schrijven over waar KV Kortrijk op dat moment stond als ploeg.

De leukste fietsroutes in en vlakbij Kortrijk

Net als bij het 'Dagje in Kortrijk met je bubbel' mocht ik ook zelf bepalen welke fietsroutes in en rond Kortrijk er het leukste waren. Je vindt het artikel terug op de site van Quindo.

Recensie F1 2020: een betere versie van F1 2019 in een frisser jasje

Voor de website van Quindo schreef ik een recensie over de nieuwe Formule 1-game. Je vindt het artikel terug door op de titel te klikken.

Leiedal brengt smartphonegame uit rond kunstenparcours Contrei Live

De intercommunale Leiedal had enkele weken geleden een nieuwe computergame rond het kunstenparcours Contrei Live gelanceerd. Ik heb in verband daarmee een artikel geschreven voor op de website.

Win tickets voor laatste Tuinesië-avond met Miss Elli

Voor Quindo mocht ik de laatste tickets voor de Tuinesië-avond met Miss Elli weggeven.

Twee nieuwe beachvolleyvelden op de Lange Munte

Sportcampus de Lange Munte werfde enkele weken geleden twee nieuwe beachvolleyvelden aan. In verband daarmee schreef ik een artikel, opnieuw voor de website van Quindo.

Historisch Textielhuis wordt eerste Belgische esportscentrum

Op 17 juli kondigde intercommunale Leiedal aan dat het Textielhuis een nieuwe invulling krijgt: de ondernemers van ‘Outplayed’ trekken er vanaf oktober in met een esports- en gaminghub. In verband daarmee schreef ik een stuk voor op Quindo.be.

Verloren liedjestekst Johny Turbo verwerkt tot nieuw lied

In maart werden twee verloren gewaande liedjesteksten van Johny Turbo teruggevonden. Stad Kortrijk nam contact op met de Turbo Alive Band en zij namen ondertussen één van de nummers onder handen. Dat lied, ‘De Klepeleire van’t Stad’, werd uitgebracht op 16 juli en er werd ook een videoclip voor gemaakt. Het is een eerbetoon aan Peter Caesens, de Kortrijkse belleman die eerder dit jaar overleed in een brand. In verband daarmee schreef ik een stuk dat verscheen op de website van Quindo.

Tessa Wullaert en Eli Iserbyt steunen inzamelactie voor G-sporters

Dave Vanhoutte, de bezieler van G-sport Marke, had enkele weken geleden een nieuwe inzamelactie op poten gezet voor de G-sporters: 'Hart voor G-sport'. Mensen konden via het scannen van een QR-code één euro storten voor het project. Dat stuk verscheen ook op de website van Quindo.

Pop-upstore Dropdayz strijkt neer in Kortrijk

Op 1 juli opende de Pop-upstore Dropdayz voor een maand zijn deuren in de Sionstraat in Kortrijk. Die store verkocht vooral exclusieve sneakers en kledij van de grootste merken. Ik besloot daar een artikel over te schrijven en het stuk verscheen ook een tweetal weken voor de opening op de website van Quindo.

Black Lives Matter: vijf films en series die je moet gezien hebben

De dood van George Floyd maakte enkele maanden geleden pijnlijk duidelijk dat racisme nog altijd een brandend actueel thema is. 'Black Lives Matter' werd toen ook de meest gebruikte spreuk op alle sociale media. In verband daarmee maakte ik een lijst van series en films met daarin racisme als hoofdthema. Het stuk verscheen begin augustus op de site.

Urban Glamping op geheime locatie in Kortrijk? Het kan!

De Kortrijkse vzw 'Bekokstof' kondigde enkele weken geleden op hun site aan dat ze een nieuwe project rond Urban Glamping op poten zullen zetten. Van 31 juli tot 30 september kun je in een straal van anderhalve kilometer rond de Grote Markt in een caravan kamperen, samen met je bubbel. In verband met dat project interviewde ik de mensen van Bekokstof vzw, het stuk verscheen begin juli op de site van Quindo.

Jeugdverenigingen kunnen makkelijker renovatiesubsidie aanvragen

Stad Kortrijk lanceerde begin juli een volwaardige renovatiesubsidie voor jeugdlokalen. Deze subsidie is bedoeld voor jeugdverenigingen die hun lokalen willen renoveren. Ik schreef hierover een stuk en het werd diezelfde dag nog gepubliceerd op de site.

Marke en Heule krijgen na Kortrijk eigen fietszone

Van 7 tot 10 juli werden er in Marke en Heule werken gehouden, voor nieuwe fietszones. In verband daarmee schreef ik een stuk voor op de website van Quindo.