Verloren liedjestekst Johny Turbo verwerkt tot nieuw lied

Verloren liedjestekst Johny Turbo verwerkt tot nieuw lied

augustus 14, 2020 0 Door Jitse Lapeire

In maart werden twee verloren gewaande liedjesteksten van Johny Turbo teruggevonden. Stad Kortrijk nam contact op met de Turbo Alive Band en zij namen ondertussen één van de nummers onder handen. Dat lied, ‘De Klepeleire van’t Stad’, is nu klaar en er werd ook een videoclip voor gemaakt. Het is een eerbetoon aan Peter Caesens, de Kortrijkse belleman die eerder dit jaar overleed in een brand.

Adelbert Algoed, de nachtburgemeester van Kortrijk, vond in maart op zijn zolder enkele oude liedjesteksten terug. Het gaat om twee teksten die hij samen met Johny Turbo had geschreven in ’t Fonteintje. De twee liedjes kregen de titel ‘Zwoai met uw Gat’ en ‘De Klepeleire van’t Stad’, maar beide teksten geraakten verloren en werden nooit verder uitgewerkt.

Na het terugvinden van de liedjes nam Algoed contact op met Stad Kortrijk met de vraag om de liedjes te produceren. De stad vroeg enkele muzikanten van De Turbo Alive Band om de twee teksten op muziek te zetten. In afstemming met Maarten Caesens, broer van overleden belleman Peter, werd beslist om eerst ‘De Klepeleire van’t Stad’ te produceren. Het is een ingetogen nummer dat een eerbetoon brengt aan Peter. In de videoclip zijn naast Adelbert zelf ook Françoise Vanhecke en Michaël Janart te zien, mensen met wie Peter een goeie band had.

Normaal zouden beide liedjes op Sinksen 2020, dat in teken van Turbo zou staan, uitgebracht worden. Maar corona besliste er anders over: Sinksen kreeg een ander thema en de productie van de liedjes liep wat vertraging op. De Turbo Alive Band gaat nu aan de slag met de productie van het tweede nummer. ‘Zwoai met uw Gat’ zal een echt ambiancenummer worden waar iedereen op zal kunnen dansen.

De videoclip van ‘De Klepeleire van ’t Stad’ kun je hieronder bekijken:

https://youtu.be/oYh_kBvpXjY

De link naar het oorspronkelijke artikel (op Quindo.be) vind je hier terug.