Urban Glamping op geheime locatie in Kortrijk? Het kan!

Urban Glamping op geheime locatie in Kortrijk? Het kan!

augustus 14, 2020 0 Door Jitse Lapeire

Binnenkort kun je in een straal van anderhalve kilometer rond de Grote Markt op geheime locatie kamperen. Bekokstof vzw dropte ergens in het hartje van Kortrijk een caravan waar tot drie mensen kunnen kamperen. Vanaf 31 juli kan je terecht in Camping Jardin.

“Wat dacht je van een vakantie in Kortrijk? Een vakantiebestemming met alles wat je hartje verlangt: cultuur, natuur, ongemanierde huiskatten en lekker eten & drinken. Feel de vakantievibes en laat je onderuit zakken op Camping Jardin! Een geheim vakantieplekje in Kortrijk waar je je zomerdagen zonder schuldgevoel lekker lui kan slijten.” Zo kondigt Bekokstof vzw hun nieuwe project ‘Camping Jardin’ aan op hun website.

Bekokstof is een vzw die bestaat uit drie enthousiastelingen : Roel Van Landuyt, Stefanie Maes en Hanne Lewyllie. “Het idee voor Camping Jardin is gestart vanuit de vaststelling dat er in Kortrijk heel wat leegstand is die momenteel niet of vooral commercieel ingevuld wordt”, klinkt het. “Wij willen ontmoeting creëren, leegstand invullen met creatieve ideeën en een platform bieden aan creatievelingen in Kortrijk. Wij hebben ook geen specifieke doelgroep. Iedereen is welkom om mee te helpen, te denken of te doen. We houden onze activiteiten zo laagdrempelig mogelijk, net om iedereen te bereiken.”

Camping Jardin: The secret urban glamping

Other event in Kortrijk, Belgium by Bekokstof vzw on Friday, July 31 2020

Het concept van Camping Jardin ziet er als volgt uit: op een willekeurige plaats, in een straal van anderhalve kilometer rond de Grote Markt, staat er een caravan met een slaapplaats voor drie personen. Je hebt ook de mogelijkheid om één eigen tentje bij de caravan te zetten.  Er is geen douche voorzien in de caravan, wel een toilet en lavabo. Bed- en badlinnen zijn wel voorzien, net als een vuurschaal met barbecue-rooster en een kookplaatje. Je kunt je wagen ook gemakkelijk parkeren vlakbij je caravan of tent. Een bakkerij, café, frituur of slagerij ligt normaal gezien op wandelafstand. Wie dat wil, kan elke morgen een ontbijt of de krant krijgen, maar daar moet je wel voor betalen. Een huisdier mag je ook jammer genoeg niet meenemen.

Er is op dit moment al interesse voor het project, aldus Roel en Hanne: “We krijgen uit verschillende hoeken positieve commentaar en reservaties voor de glamping. We werden onder andere al gecontacteerd door mensen die leegstand in hun buurt vaststellen en die ons zien als mooi initiatief in Kortrijk om deze leegstand in te vullen. Mensen geven aan dat we een welgekomen initiatief zijn in een stad als Kortrijk.”

Camping Jardin start op vrijdag 31 juli en is vanaf dan elke weekdag open, tot en met 30 september. Je kunt telkens kamperen van dinsdag tot donderdag en van vrijdag tot zondag. Reserveren doe je op de website van Bekokstof vzw.

De link naar het oorspronkelijke artikel vind je hier terug.