Marke en Heule krijgen na Kortrijk eigen fietszone

Marke en Heule krijgen na Kortrijk eigen fietszone

augustus 14, 2020 0 Door Jitse Lapeire

Na de invoering eind juni 2019 van de fietszone in het centrum van Kortrijk is het nu de beurt aan Heule en Marke. De twee deelgemeentes krijgen een eigen fietszone. De werken hiervoor gaan dinsdag 7 juli van start en zullen normaal gezien vrijdag 10 juli beëindigd worden. De oude wegmarkeringen zullen weggewerkt worden en zullen plaatsmaken voor nieuwe fietszones.

Tussen dinsdag 7 juli en vrijdag 10 juli zullen er verkeersborden en markeringen op het wegdek aangebracht worden, zowel in Heule als Marke.  Er komt ook een rood vlak ter hoogte van de toegangen van de fietszone en er worden fietsemblemen aangebracht in de ganse fietszone. Dit moet ervoor zorgen dat de andere weggebruikers attenter zullen worden voor de fietszone. In de fietszone zijn auto’s welkom maar ze mogen de fietsers niet inhalen en rijden maximum 30 km per uur. Fietsers mogen er in principe doen wat ze willen, zoals tragere auto’s rechts inhalen of andere fietsers links inhalen.

De werken zullen in beide deelgemeentes op een gelijkaardige manier verlopen. De oude markeringen worden verwijderd door middel van waterstralen en daarna zal de plaatsvervangende signalisatie aangebracht worden.  Tot slot worden de rode vlakken aangebracht in de volledige fietszone. Om de hinder zo klein mogelijk te houden, zullen de werken ’s nachts gedaan worden. Als het weer wat meezit, zullen de werken normaal gezien vrijdag klaar zijn. Dan zal een plaatselijke wielerclub om 12 uur ’s middags op Markeplaats de nieuwe fietszone openen.


De link naar het originele artikel vind je hier terug.