Historisch Textielhuis wordt eerste Belgische esportscentrum

Historisch Textielhuis wordt eerste Belgische esportscentrum

augustus 14, 2020 0 Door Jitse Lapeire

Net voor de zomer van 2019 kondigde Intercommunale Leiedal de aankoop aan van het Textielhuis en het naburige hoekpand in hartje Kortrijk. Nu, net geen jaar later, krijgt het Textielhuis een nieuwe invulling: de ondernemers van ‘Outplayed’ trekken er vanaf oktober in met een esports- en gaminghub.

Het is vooral de benedenverdieping van het Textielhuis die een nieuwe invulling krijgt. Begin dit jaar deed Outplayed een beroep op Intercommunale Leiedal om te helpen in hun zoektocht naar een ruimte voor hun plannen. Leiedal vond die ruimte op de benedenverdieping van het Textielhuis. Die beslaat driehonderd vierkante meter en de overeenkomst geldt al zeker voor een jaar.

Outplayed, het eerste eSports-center in België

Esports is het competitief spelen van games op computer, console en smartphone. Zaakvoerders Steven Vander Paelt en Robin Ollevier bundelen hun krachten en kennis van gaming, marketing, horeca en eventmanagement met de opening van het eerste esportscentrum in België. Het wordt een esports- en gaminghub waar jongeren en studenten tegen elkaar kunnen gamen. Bij Outplayed zal je live op het grote scherm je favoriete teams en streamers kunnen aanmoedigen, je vrienden outplayen in de nieuwste games en na afloop iets drinken in de bar.

Met de leden worden wekelijks activiteiten georganiseerd, en elk jaar gaan ze op zoek naar de beste gamer van Kortrijk. Voor 19,5 euro per maand ben je lid, met een Kortrijkse studentenkaart betaal je vijf euro minder. Naast toegang tot de spelcomputers krijg je ook andere voordelen: elke week een gratis consumptie, korting in de shop en de mogelijkheid om je plaatsje te reserveren. Een dagpas kopen behoort ook tot de mogelijkheden.

Vanaf oktober treedt plan in werking

Outplayed start in oktober met de inrichting van het Textielhuis. De echte opstart komt er in januari volgend jaar met een pop-up die twintig pc’s, racesimulators en een streamingkamer zal hebben. Op grote schermen in de esports bar zal voornamelijk (inter)nationale esports- en gamingcontent te zien zijn. Op termijn wil Outplayed een volwaardig esportscentrum uitbouwen met naast de gameruimte en bar ook een arena voor vijfhonderd toeschouwers, verschillende trainingsruimtes voor teams en enkele streamingkamers.

De link naar het oorspronkelijke artikel vind je terug op deze link.